duminică, 29 decembrie 2013

Sisteme de observare contra pirateriei în Nigeria

Numărul atacurilor piraților din Nigeria au crescut cu o treime în acest an în Golful Guineea, o rută majoră de transport naval, fiind vizate mărfurile și membrii ai echipajelor, scopul fiind răscumpărarea.
Fenomenul furtului de petrol din zona Deltei Nigerului s-a accentuat, deși analiștii spun că acest lucru a fost posibil doar datorită complicității cu forțele de securitate.
În efortul de a reduce atacurilor piraților și furtul de țiței care a ruinat producătorii din Africa, în acest an, Marina Nigeriei a instalat opt sisteme automate interconectate, echipate cu camere destinate supravegherii apelor costiere și Deltei.
Echipamentul, cea mai mare parte din Japonia (Furuno),  costă aproximativ 12 milioane dolari în total, având camere video cu bătaie mare, în măsură să observe nave  până la 30 de mile marine.
Datele colectate sunt transmise și analizate într-un centru de analiză și de prelucrare a informațiilor.
Patru sisteme sunt amplasate în Lagos și în interiorul țării la Bonny și terminalele de export a petrolului brut, din  Yenagoa, Ibaka  și estul statului Akwa Ibom .

Chiar dacă în acest an, Marina Nigeriei a avut două succese împotriva piraților, capturând 4 și omorând 12 pirați, Nigeria are încă nevoie de a-și perfecționa capacitatea sa de a urmări pirații și alte structuri criminale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu