duminică, 29 decembrie 2013

NAVĂ CONSTRUITĂ LA MANGALIA AFLATĂ ÎN PERICOL

       Centrul Comun de Salvare și Coordonare a informat că nava MSC Monterey este în prezent la ancoră în zona Newfoundland și responsabilitatea a fost predată Canadei.
Nava transcontainer MSC Monterey, sub pavilion liberian, de 50963 GT cu lungimea de 275 m și lățimea de 32,3 m, a evacuat patru membrii ai echipajului pe 30 decembrie 2013, după ce pe corpul navei a apărut o fisură. Centrul de Coordonare Comun de Salvare ( JRCC ) Halifax a primit un apel telefonic emis de navă, în jurul orei 11 AM, după constatarea unor probleme ce afectează integritatea structurală.
       Două elicoptere, un avion Hercules și o nava a Gărzii de Coastă Canadiene au răspuns la incident, iar Divizionul 103 Aerian al Canadei, de căutare și salvare ( SAR ), a evacuat patru persoane de la bordul navei MSC Monterey, 20 de marinari rămânând la bord pentru a salva nava.
Nava este în prezent aflată la 34 de mile marine sud de Portugal Cove Sud, Newfoundland.
MSC Monterey a fost construită în 2007, la Daewoo Mangalia Heavy Industries în România și are o capacitate de 4870 TEU.
       Acest incident vine după aproximativ șase luni de la ruperea în două și scufundarea în timp ce naviga în Oceanul Indian, pe mare agitată, a navei transcontainer deținută de MOL Confort, Mitsui O.S.K. Lines, dar precum și alte incidente majore care implică containere MSC, cum ar fi MSC Flaminia.

UPDATE
Unele detalii noi au apărut astăzi despre starea navei MSC Monterey, care a suferit o fisură în corpul ei, nava navigând în condiții grele pe coasta Newfoundland, ceea ce a dus preocupările de scufundarea ei.


Proprietarul navei, REEDEREI BNS/ Germania, a declarat că nava sub pavilion liberian, executa traversada între Antwerp și Boston, atunci când echipajul a descoperit o fisură de 1,5 metri în puntea principală, lângă suprastructură. Fisura a crescut cu 30 de centimetri în exterior, fapt care a determinat echipajul să urgenteze coordonarea cu Garda de Coastă canadiană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu