sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Reorganizare pe piața de operare a containerelor din Rusia


Global Ports Investments (GPI) a finalizat achiziția a 100 la sută din capitalul social al NCC Group intr-o tranzacție care a fost anunțat la 2 septembrie 2013.
Achiziționarea de CNC Group, al doilea mare operator de terminale de containere din Rusia, întărește poziția de conducere Global Ports Investments în creștere pe piața operării containerelor din Rusia. Extinsă, Global Ports Investments va funcționa cu nouă terminale de containere, cu o capacitate totală de manipulare a containerelor maritime de aproximativ patru milioane de TEU ( 30 iunie 2013), amplasate atât în ​​Marea Baltică și bazinele din Estul Îndepărtat care sunt gateway-uri cheie pentru containerele de marfă din Rusia. Grupul este în prezent cel mai mare operator de terminale pentru operarea containerelor din Europa de Est și unul dintre operatorii de containere de top 20 la nivel global.
Tranzacția oferă un potențial pentru o mai mare eficienta operațională, prin îmbunătățirea gestionării rețelei de terminale. Combinația dintre CNC Group și Global Ports Investments, va permite clienților de linii de transport maritim să beneficieze de economii de rețea, prin îmbunătățirea raționalizării apelurilor, o utilizare mai bună a danelor și o productivitate sporită. Tranzacția creează o bază pentru un grup extins, pentru a reduce costurile de regie, precum și de a centraliza funcțiile de sprijin. Grupul extins va avea capacitate disponibilă de aproximativ 1,12 milioane TEU, fapt care să îi va permite să se adapteze creșterii economice viitoare de transfer, în timp ce cheltuielile de capital se vor reduce.
Porturi de nivel mondial au elaborat un plan detaliat pentru integrarea CNC Group, bazat pe aplicarea celor mai bune practici și valorificarea bogatei experiențe a ambelor companii. Conducerea Grupului consideră că integrarea CNC Group în operațiunile Global Ports Investments va fi ușoară și va permite abordarea de afaceri combinate pentru a oferi valoare adăugată clienților grupului.
Pentru a finanța achiziția, Grupul a împrumutat 238 mil. USD în cadrul unui acord de împrumut pe termen securizat. În plus, unele condiții din portofoliul datoriei existente ale CNC Group au fost renegociate. Ca urmare, rata medie a dobânzii portofoliului de credite al CNC Group este de așteptat să scadă prin crearea de sinergii la scurt timp după achiziție.
La finalizarea tranzacției la 27 decembrie 2013 capitalul social al companiei a fost majorat la 573.170.731 acțiuni, printr-o emisiune de suplimentară de 103.170.730  acțiuni proprii. Structura acționariatului post-tranzacționare este acum, după cum urmează :
N - Trans : 30.75 procente ;
APM Terminals : 30.75 la sută ;
Free float : 20,5 la sută ;
Ilibrinio Stabilirea Limited : 9 la suta ;
Polozio Enterprises Limited : 9 la suta .

Nikita Mishin , președinte Global Ports Investments, a comentat : " Suntem încântați să finalizăm o astfel de tranzacție importantă, fiind un pas istoric pentru Global Ports Investments și care mută Grupul în liga mare a operatorilor de terminale de containere la nivel mondial. Grupul nostru combinat va deține o poziție de invidiat în creșterea mare pe piața de containere din Rusia și va avea o capacitate de neegalat pentru a oferi cea mai bună calitate a serviciilor pentru clienții noștri. De-a lungul următoarele 12 luni ne vom concentra atât pe integrarea CNC în grupul nostru, în scopul de a realiza potențialul de sinergie al tranzacției, precum și cu privire la reuniunea rapidă a bilanțului. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu