duminică, 29 decembrie 2013

NAVĂ CONSTRUITĂ LA MANGALIA AFLATĂ ÎN PERICOL

       Centrul Comun de Salvare și Coordonare a informat că nava MSC Monterey este în prezent la ancoră în zona Newfoundland și responsabilitatea a fost predată Canadei.
Nava transcontainer MSC Monterey, sub pavilion liberian, de 50963 GT cu lungimea de 275 m și lățimea de 32,3 m, a evacuat patru membrii ai echipajului pe 30 decembrie 2013, după ce pe corpul navei a apărut o fisură. Centrul de Coordonare Comun de Salvare ( JRCC ) Halifax a primit un apel telefonic emis de navă, în jurul orei 11 AM, după constatarea unor probleme ce afectează integritatea structurală.
       Două elicoptere, un avion Hercules și o nava a Gărzii de Coastă Canadiene au răspuns la incident, iar Divizionul 103 Aerian al Canadei, de căutare și salvare ( SAR ), a evacuat patru persoane de la bordul navei MSC Monterey, 20 de marinari rămânând la bord pentru a salva nava.
Nava este în prezent aflată la 34 de mile marine sud de Portugal Cove Sud, Newfoundland.
MSC Monterey a fost construită în 2007, la Daewoo Mangalia Heavy Industries în România și are o capacitate de 4870 TEU.
       Acest incident vine după aproximativ șase luni de la ruperea în două și scufundarea în timp ce naviga în Oceanul Indian, pe mare agitată, a navei transcontainer deținută de MOL Confort, Mitsui O.S.K. Lines, dar precum și alte incidente majore care implică containere MSC, cum ar fi MSC Flaminia.

UPDATE
Unele detalii noi au apărut astăzi despre starea navei MSC Monterey, care a suferit o fisură în corpul ei, nava navigând în condiții grele pe coasta Newfoundland, ceea ce a dus preocupările de scufundarea ei.


Proprietarul navei, REEDEREI BNS/ Germania, a declarat că nava sub pavilion liberian, executa traversada între Antwerp și Boston, atunci când echipajul a descoperit o fisură de 1,5 metri în puntea principală, lângă suprastructură. Fisura a crescut cu 30 de centimetri în exterior, fapt care a determinat echipajul să urgenteze coordonarea cu Garda de Coastă canadiană.

Sisteme de observare contra pirateriei în Nigeria

Numărul atacurilor piraților din Nigeria au crescut cu o treime în acest an în Golful Guineea, o rută majoră de transport naval, fiind vizate mărfurile și membrii ai echipajelor, scopul fiind răscumpărarea.
Fenomenul furtului de petrol din zona Deltei Nigerului s-a accentuat, deși analiștii spun că acest lucru a fost posibil doar datorită complicității cu forțele de securitate.
În efortul de a reduce atacurilor piraților și furtul de țiței care a ruinat producătorii din Africa, în acest an, Marina Nigeriei a instalat opt sisteme automate interconectate, echipate cu camere destinate supravegherii apelor costiere și Deltei.
Echipamentul, cea mai mare parte din Japonia (Furuno),  costă aproximativ 12 milioane dolari în total, având camere video cu bătaie mare, în măsură să observe nave  până la 30 de mile marine.
Datele colectate sunt transmise și analizate într-un centru de analiză și de prelucrare a informațiilor.
Patru sisteme sunt amplasate în Lagos și în interiorul țării la Bonny și terminalele de export a petrolului brut, din  Yenagoa, Ibaka  și estul statului Akwa Ibom .

Chiar dacă în acest an, Marina Nigeriei a avut două succese împotriva piraților, capturând 4 și omorând 12 pirați, Nigeria are încă nevoie de a-și perfecționa capacitatea sa de a urmări pirații și alte structuri criminale.

Blestemele Nigeriei - pirații, militanții și resursele

Blestemele Nigeriei - pirații, militanții și resursele


De aproape 15 ani, nigerieni înarmați au încercat să facă profit și politică de jaf din piratarea navelor și răpirea echipajelor. Oamenii care terorizează cele mai aglomerate coridoare maritime din, sunt în continuă perfecționare, acționând în Delta Nigerului și Golful Guineei. Organizații precum, Mișcarea pentru Emanciparea Deltei Nigerului ( MEND ) și alte grupuri militante din regiune speculează un mediu permisiv, în contextul slabei gestionări a resurselor naturale, o economie coruptă și violentă.
Prin orice standard obiectiv, Nigeria îndeplinește criteriile unui stat slab. Corupția omniprezentă și eșecul în a furniza servicii publice adecvate, au erodat legitimitatea guvernelor federale și de stat din Nigeria. Simultan, forțele de securitate luptă pentru a controla și a menține un monopol privind utilizarea forței în partea de sud, bogată în petrol și teritoriile Boko Haram - ocupate de Nord.
Deși indicatorii de slăbiciune ai statului sunt clari, bogăția de petrol a țării atrage diferite organizații și companii. În ciuda faptului că Nigeria are 50 miliarde dolari din venituri anuale provenite din petrol și statutul său în calitate de a doua mai bogat țară din Africa de PIB, 30 la sută din cetățenii săi sunt șomeri și de 67 la sută trăiesc în sărăcie. Inegalitatea veniturilor evidentă a țării și dezvoltarea stagnantă sugerează că bogăția resurselor naturale a avut un impact negativ asupra creșterii economice pe termen lung. Acest fenomen, cunoscut ca blestemul resurselor naturale, este o afecțiune comună a încrederii excesive a unei țări în curs de dezvoltare, de pe un singur produs de export, chiar dacă acesta este profitabil.
Există câteva explicații plauzibile cu privire la modul în care Nigeria a căzut victimă.
"Boala olandeză", ca o creștere a exporturilor de resurse, determină o apreciere a ratei de schimb reale, ceea ce face mai dificilă pentru dezvoltarea regimului economic și comerțului semi-deschis al Nigeriei, pentru a concura pe plan internațional.
Dependența de resurse naturale, de obicei, înseamnă un eșec în a investi în alte active productive. Rentele legate de resurse, sunt pierdute în corupție, ineficiența birocratică și politicile care le vizează, protejând grupuri de interese. Când pierderile de productivitate apar și veniturile din resurse scad, pierderile nu pot fi compensate prin alte investiții stabile.
 Dependența de resurse a redus stimulentele de a investi în capitalul uman. Satisfacerea imediată a bogăției de petrol a cauzat Nigeriei subestimarea și subevaluarea necesității de a dezvolta capitalul uman, necesar pentru a genera creștere economică pe termen lung.
Există diverse explicații macroeconomice pentru puternicul export și paradoxal, o creștere slabă. Dar atunci când statul nu reușește un management eficient al resurselor, devine mai predispus la conflicte civile. Distribuirea inechitabilă a bogăției resurselor, subminează legitimitatea autoritatea centrală, atunci când investițiile în infrastructură și serviciile publice sunt absente. Atunci când guvernul slab și delegitimizat nu este în măsură de a preveni jefuirea resurselor naturale, apare crima organizată. Piețe negre ale resurselor finanțează grupările militante, în timp ce nemulțumirile socio-economice oferă un impuls pentru rebeliune. Slăbiciunea statului oferă condiții propice pentru grupurile rebele, acestea operând fără a fi incomodate. Aceste condiții, au facilitat creșterea insurgenței în Delta Nigerului.
Pirateria maritimă în Golful Guineea este doar o extensie a disidenței și infracționalității de pe uscat. Accesul facil la unul dintre cele mai aglomerate coridoare energetice din lume, a furnizat militanților din Nigeria, un mediu - țintă bogat și o oportunitate de a extinde activitățile infracționale și insurgente pe mare.
Diagrama 1 reprezintă relația de zece ani ( 2003-2012 ), între numărul de atacuri de pirat , incidentele violente pe uscat din statele primare Nigeria de infrastructură petrolieră de Bayelsa , Delta și râurile , precum și producția de petrol a țării în barili pe zi . Confirmarea vizuală pare să sugereze că violența pe uscat ( violență miliție , ciocnirile cu forțele de securitate și acte de vandalism ) este invers proportional cu refluxul și inundații în producția de petrol . Atacurile piraților par să reflecte tulburare onshore și schimbări în tendințele pirateriei maritime sugerează o relație inversă pentru rate de producție .
Corelarea datelor statistice privind acțiunile de piraterie, nu se confirmă ideea că problema pirateriei Nigeria este legată de violența pe uscat, ele fiind  o formă adaptată la condițiile specifice golfului.
Corelații între producția de petrol, militantismul pe uscat și atacurile piraților complică problemele Nigeriei privind pirateria maritimă. Nu există o soluție minune care să anihileze pirateria maritimă sau să pună capăt insurgenței în Deltă. Soluții parțiale, cum ar fi inițiativele de protecție socială și acordurile de amnistiere, fac prea puțin pentru a îmbunătăți capacitatea statului de manageria resursele naturale. Soluția pe termen lung pentru Nigeria privind securitatea și stabilitatea, poate fi condiționată de desfacerea blestemului resurselor”. Odată ce instituțiile de stat sunt consolidate și Nigeria este în măsură de a se proteja intern, reformele macroeconomice ar trebui să caute să promoveze management inteligent al resurselor. Între timp, stabilitatea este extrem de important pentru a crea condiții favorabile pentru investiții pe termen lung și o creștere susținută . În lipsa unor soluții imediate, soluții de securitate externe ar putea fi remediul cel mai practic și eficient.

Surse :
1 . IMB Pirateria Centrul de raportare - ICC comerciale Crime Services . Anual IMB Pirateria Rapoarte , 2003-2013 .
2 . Conflictul armat Locație și evenimente Setul de date ( ACLED ) . Date : Africa , Nigeria . 2013 .
3 . S. M. Pendegrast . Corupția și Blestemul resurselor naturale . Universitatea din Victoria . 2008 .
4 . James D. Fearon , David D. Laitin . Etnie , Insurgența și Războiul Civil . Universitatea Stanford. 2002 .